WHITE FRIDAY - între 27.11 -30.11!

Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Termeni și condiții

   

În acest document se regăsesc drepturile și obligațiile ale părților: GreenSite International Zrt. (în continuare: Prestator, Profesionist, Comerciant, Vânzător), și clientul beneficiar (în continuare: Client, Consumator,   Utilizator, Cumpărător) al serviciilor de comerț electronic prestate de către Prestator prin intermediul paginii www.bonus-shop.ro (în continuare: pagină web, webshop, magazin online).

 

Prezentul „Termeni și condiții” se aplică fiecărui serviciu de comerț electronic prestat pe teritoriul României prin intermediul magazinului online www.bonus-shop.ro. Cumpărăturile online intră sub incidența legislației maghiare în materie, și anume Legea nr. CVIII din 2001 privind comerțul electronic (cunoscută sub denumirea de Legea e-commerce).

 

Prezentul document nu se înregistrează, există numai în formă electronică, nu se califică contract scris, nu se referă la coduri de conduită, și a fost redactat în limba română. La întrebările referitoare la funcționarea webshopului, la comenzile și la procesul de livrare, Vă stăm la dispoziție la datele de contact de mai jos. Prezentul „Termeni și condiții” se poate descărca de la: https://bonus-shop.ro/shop_help.php?tab=terms.

 

1.1. Datele Prestatorului

 

Denumire: GreenSite International Zrt.
Sediu: 9700 Szombathely, Öntő u. 30, Ungaria
Adresă de corespondență: 9700 Szombathely, Öntő u. 30, Ungaria
Nr. de ordine în Registrul Comerțului: 18-10-100726
Instanța de înregistrare: Szombathelyi Törvényszék Cégbírósága
CIF: 23928787-2-18
Număr de statistică: 23928787-4791-114-18
E-mail: info@bonus-shop.ro
Limba: română

 

1.2. Datele prestatorului serviciului de web-hosting

 

 

Denumire: UNAS Online Kft
Sediu: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Ungaria
E-mail:

unas@unas.hu

 

 

 

 

 

 

  

2. Dispoziții generale

   

2.1.  La aspectele nereglementate de prezentul regulament, respectiv la interpretarea prevederilor prezentului regulament se va aplica dreptul maghiar, în special dispozițiile Legii nr. V din 2013 privind Codul civil maghiar („Ptk.”), și cele din Legea nr. CVIII din 2001 privind comerțul electronic, respectiv Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, adoptată în vederea îndeplinirii obligației de transpunere a Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor. Dispozițiile imperative din actele normative incidente se aplică chiar și fără prevedere expresă în prezentul regulament.

 

2.2.  Prezentul regulament intră în vigoare la data de 2 mai 2019, și râmâne în vigoare până la modificarea sau abrogarea acestuia în viitor.

Prestatorul poate modifica unilateral acest regulament. Modificările se publică pe website de către Prestator; ele intră în vigoare la data publicării.  Utilizatorii iau la cunoștință, că prin utilizarea website-ului acceptă implicit toate regulile de funcționare ale acestuia.

 

2.3.  Prestatorul își rezervă toate drepturile asupra paginii web, elementelor și conținutului acesteia, respectiv asupra distribuirii paginii. Prin intrarea în cont, sau prin efectuarea unei cumpărături, Utilizatorul acceptă în mod expres Termenii și condiții modificate, acestea fiindu-i aplicabile.  În cazul în care nu sunteți de acord cu Termenii și condiții modificate, aveți posibilitatea de a șterge oricând contul dvs. Dacă doriți ștergerea contului, ne puteți contacta la adresa: info@bonus-shop.ro.

 

2.4.  Magazinul online www.bonus-shop.ro își desfășoară activitatea în România; administrarea site-ului se realizează în Ungaria. Cu toate că, site-ul este accesibil și în alte țări, în afara Ungariei, Clienții iau la cunoștință faptul că în relațiile între Client și Prestator se aplică legea maghiară. În cazul în care se ivesc litigii, Clientul și Prestatorul se obligă să se adreseze următoarei instanțe din Ungaria: Szombathelyi Törvényszék (Judecătoria din Szombathel), în ceea ce privește litigiile care intră în competența tribunalului, acesta având competență exclusivă.

 

2.5. Există posibilitatea, ca datele afișate pe pagina web să nu fie valabile în alte țări. Se poate ca în unele țări să fie interzisă utilizarea acestora.

Prestatorul nu răspunde pentru fapta persoanelor care accesează site-ul sau utilizează datele găsite pe teritoriul unei țări, în care astfel de activități sunt interzise de legislația țării în cauză.

 

2.6.  Utilizatorul ia la cunoștință în mod expres, faptul că Serviciul se utilizează „așa cum se găsește” și „așa cum este accesibil” .

 

2.7.  Contractul se încheie prin confirmarea comenzii. Contractul se încheie în limba română. Prestatorul nu răspunde pentru prejudicii suferite din cauza necunoașterii limbii române.

 

 

3. Definiții:

3.1.  Consumator:  persoana fizică care acționează în afara profesiei sau activității sale comerciale

3.2.  Serviciu: serviciul oferit de pagina www.bonus-shop.ro, care include livrarea de produse electronice, produse din categoriile casa și grădina, sport și timp liber, respectiv îngrijire personală.

3.3.  Prestator: administratorul paginii www.bonus-shop.ro. cu datele în punctul 1.

3.4.  Utilizator: persoana care accesează site-ul/efectuează cumpărături, comenzi pe pagina web.

 

 

4. Înregistrare

4.1.  Prin înregistrare, Clientul confirmă că a citit prevederile regulamentului privind „Termeni și condiții”, respectiv „Politica de confidențialitate” afișate pe pagina web și le acceptă. Astfel, Clientul își dă consimțământul la prelucrarea datelor așa cum este prevăzută în politica de confidențialitate.

 

4.2.  Prestatorul nu răspunde pentru eventualele întârzieri cu livrarea cauzate de furnizarea de date greșite/inexacte de către Client, și nici de probleme cauzate de neglijența sau culpa Clientului. Prestatorul nu răspunde pentru prejudicii cauzate prin uitarea parolei sau divulgarea acesteia către terțe persoane de către însuși Clientul.  Clientul are posibilitatea de a-și modifica datele introduse anterior, inclusiv cele privind o comandă în curs de realizare, după intrarea în cont. Prestatorul nu răspunde pentru prejudicii ivite ca urmare a modificării greșite de către Client a datelor înregistrate.

 

4.3.  Etapele înregistrării:

 

 

    Apăsați butonul „Contul meu” din partea stângă sus a paginii. Va apărea o mică fereastră pop-up, unde apăsați pe butonul Crează cont.

 

    Introduceți datele personale în căsuțele.

 

  Pentru înregistrarea în mod valabil, bifați butonul de acceptarea a Termenilor și condițiilor, precum și Politica de confidețialitate, care reprezintă principiile de prelucrare a datelor conform Regulamentului General de Protecția Datelor (GDPR) este obligatorie.

  La datele de înregistrare introduceți adresa de e-mail și parola pe care doriți să folosiți pentru înregistrare și pentru intrarea în cont în viitor.

    După completarea căsuțelor apăsați butonul „Înregistrare”.

 

4.4.  O adresă de e-mail se poate înregistra o singură dată, deoarece înregistrarea se identifică prin adresa de e-mail. Înregistrarea nu creează nicio obligație în sarcina persoanei care se înregistrează.

 

4.5.  Având în vedere faptul că, unele produse afișate pe site se pot preda numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani, iar persoana însărcinată cu livrarea are obligația de a verifica acest aspect, Vă rugăm să ne furnizați date corecte și corespunzătoare adevărului. Vă rugăm să comandați produse numai pentru dvs., iar la livrare să preluați comanda personal sau prin împuternicit.

 

4.6.  În cazul în care cumpărătorul a uitat parola utilizată la înregistrare, are posilitatea de a folosi sistemul creat în scopul rezolvării situațiilor de acest fel. În acest proces, după introducerea adresei de mail de la înregistrare, veți primi un mail în care Prestatorul descrie pasurile care trebuie urmărite pentru a genera o nouă parolă.

 

 

5. Produsele oferite

5.1. Produsele oferite spre vânzare de către magazinul online Bonus-Shop, le găsiți în listele de mai sus, ordonate după tematică. Informațiile despre produsele (inclusiv denumirea produsului, imaginea cu rezoluție relativ mare a produsului, utilitatea, folosința, prețul acestuia, respectiv, informarea în legătură cu garanția legală sau contractuală, după caz, și alte informații) se regăsesc la pagina de date a produsului, dând clic pe imaginea produsului.

 

5.2.  Prețurile afișate includ taxa pe valoarea adăugată (TVA) prevăzută de lege. Acestea nu includ însă prețul livrării la domiciliu și nici rambursul. Nu se percepe taxe în mod separat pentru ambalare.

 

5.3.  În magazinul web Prestatorul afișează denumirea produselor și o poză despre produs. Dacă doriți informații suplimentare privind produsul, apăsați poza, sau alegeți un buton-pictogramă în funcție de ce vă interesează. "La favorite","Printează", "Comparare", "Întrebare despre produs" sau, pentru cumpărare apăsați butonul "Adaugă în coș".

Dacă apăsați poza, veți fi redirecționat la pagina produsului, care conține informații detaliate despre acesta. Informațiile afișate au la bază informațiile furnizate de către importatorul autorizat. Informațiile respective au fost dezvăluite administratorului paginii de către societatea autorizată pentru punerea în circulație a bunurilor. Informațiile se publică în măsura necesară pentru a cumpăra în cunoștință de cauză. Prestatorul nu răspunde pentru conținutul acestor informații; pentru veridicitatea celor cuprinse în informațiile de cumpărare răspunde exclusiv producătorul.

 

5.4.  În ciuda eforturilor Prestatorului se poate întâmpla, ca imaginea afișată despre produs să diferă de la produsul aflat în colet. Această însă nu înseamnă, că ar exista diferențe în privința componentelor. Descrierea și imaginea produsului pot indica un alt număr dintr-un fel de produse, care alcătuiesc un set, decât cel afișat în denumirea produsului; în acest caz, se ia în considerare numărul din denumirea produsului. Dacă imaginea afișată este o simplă ilustrație, acest aspect se afișează de către Producător.

 

5.5.  În cazul în care doriți mai multe detalii, decât cele afișate pe pagina web, privind calitatea, caracteristicile, utilizarea, sau utilitatea unui produs din magazinul web, vă rugăm, adresați-vă, persoanei prevăzute în punctul 1 din datele de contact afișate, sau, putem fi contactați și la celelalte date de contact afișate în prezentul Termeni și condiții.

 

5.6.  Prețul redus al produselor se afișează într-un loc ușor de observat, în mod neechivoc. Utilizatorul ia la cunoștință, că reducerile se pot varia și pot fi modificate de Prestator.

 

 

5.7.  În cazul în care, în ciuda eforturilor depuse de Prestator, apar greșeli pe site, în special prețuri evident greșit afișate, de ex. de 0 sau 1 leu, Prestatorul nu este obligat să vândă produsul la prețul greșit, ci are dreptul să oferă livrarea pentru prețul corect, iar Clientul se poate retrage din contract cunoscând adevăratul preț.

 

5.8.  Prețul greșit înseamnă o mare disproporție între prețul afișat și valoarea adevărată a produsului. De la consumatorul obișnuit se poate aștepta în mod rezonabil să accepte posibilitatea unei astfel de greșeli. Conform prevederilor Codului civil maghiar, contractul nu este altceva, decât manifestarea concordanței voințelor părților. În cazul în care nu există un acord de voințe între părți, nu putem vorbi despre un contract valabil încheiat, din care ar decurge drepturi și obligații în sarcina părților. Din acest motiv, comenzile confirmate cu preț greșit se consideră a fi contracte lovite de nulitate.

 

  

6. Etapele comenzii

6.1.  Accesați magazinul online.

    Înregistrarea nu este obligatorie, dar vă ușurează procesul de cumpărate la cumpărăturile ulterioare. Apăsați butonul „Contul Meu”

    Dacă v-ați înregistrat deja, apăsați butonul „Contul Meu” din partea stângă sus a paginii.

    Introduceți adresa de mail și parola pentru a intra în cont, apoi apăsați butonul „AUTENTIFICARE”.

 

6.2.  Selectați produsul/produsele dorit(e).

    În meniul derulant de mai sus regăsiți categoriile de produse.

    Apăsați produsul dorit (descrierea se poate accesa prin butonul „detalii”).

    Lângă imaginea produsului se afișează prețul întreg al acestuia, ori, după caz, prețul redus.

 

6.3.  Selectați cantitatea.

    În căsuța cu prețul produsului introduceți cantitatea dorită. Cantitatea se poate modifica la pasurile ulterioare.

 

6.4.  Adăugați produsul în coș.

    Apăsați butonul „ADAUGĂ ÎN COȘ”.

 

6.5.  Coșul

    Apăsând pictograma „COȘ” din partea dreaptă sus a paginii, puteți vizualiza conținutul coșului.

    După apăsarea butonului „ADAUGĂ ÎN COȘ”, se poate vizualiza conținutul detaliat al coșului cu ajutorul butonului „VIZUALIZARE COȘ”.

    Dacă doriți să mai adăugați produse în coș, apăsați butonul „CONTINUI CUMPĂRĂTURILE”.

   Dacă doriți creșterea, sau scăderea numărului unui anumit produs din coș, puteți modifica cantitatea în câmpul de sub „cantitate”. După modificarea cantității, apăsați butonul „ACTUALIZAREA COȘULUI”.

   Dacă doriți ștergerea anumitor elemente din coș, apăsați coșul de gunoi de la sfârșitul rândului.

 După finalizarea cumpărăturilor, apăsați butonul „MERG LA COȘ / COMANDĂ” din dreapta.

 

6.6.  Plasarea comenzii prin intrare în cont/conectare, prin creare cont/înregistrare sau fără creare cont/fără înregistrare

    Vă rugăm selectați una dintre cele 3 modalități:

 

1)    Intrare în cont/Conectare: dacă v-ați înregistrat anterior, apăsați linkul „Conectare”, respectiv introduceți adresa de mail și parola.

2)   Înregistrare/Creare cont: dacă nu v-ați înregistrat încă, vă puteți înregistra prin urmărirea etapelor descrise în punctul 4; sau cu ocazia lansării comenzii, după introducerea datelor, introduceți o parolă. Astfel, veți fi înregistrat în mod automat.

3)   Plasarea comenzii fără înregistrare/fără cont: dacă nu v-ați înregistrat încă și doriți efectuarea cumpărăturilor fără înregistrare, este necesar ca, înainte de introducerea datelor de livrare, să introduceți adresa de mail, iar căsuța pentru parolă să lăsați goală.

 

    Dacă doriți modificarea conținutului coșului, apăsați butonul „înapoi”.

    După verificarea datelor puteți continua cu introducerea datelor de facturare.

 

6.7.  Introducerea datelor de livrare și de facturare.

    Completați căsuța „Date de facturare” cu atenție.

    Dacă adresa de facturare este identică cu adresa de livrare, Vă rugăm selectați căsuța „Adresa de facturare este aceeași cu adresa de livrare”.

    Dacă doriți modificarea datelor introduse anterior sau a coșului, apăsați butonul „înapoi”.

    În câmpul „mesaj către vânzător” aveți posibilitatea de a nota observații în legătură cu comanda.

    După verificarea datelor puteți continua cu introducerea datelor de livrare.

 

6.8.  Livrare și modalități de plată.

    La „modalități de livrare” selectați  modalitatea de livrare dorită.

    La „Plată” selectați modalitatea de plată dorită.

    Dacă doriți modificarea datelor introduse anterior sau a coșului, apăsați butonul „înapoi”.

  După verificarea datelor puteți continua, dacă este cazul, cu introducerea codului de cupon, sau treceți direct la verificarea comenzii.

 

6.9.  Verificarea comenzii.

    Vă rugăm verificați sumarul comenzii din partea dreaptă a paginii.

    Dacă doriți modificarea datelor introduse anterior sau a coșului, apăsați butonul „înapoi”.

    După verificarea datelor vă rugăm apăsați butonul „COMANDĂ”.

 

6.10.  Notificare prin e-mail.

    Veți primi în curând un mesaj generat automat despre sumarul comenzii.

    Vă rugăm, păstrați acest mesaj, deoarece acesta conține numărul de identificare al comenzii.

 

6.11.     VĂ MULȚUMIM PENTRU COMANDĂ!

  

7. Informații privind comanda

7.1.  Prin apăsarea butonului „ADAUGĂ ÎN COȘ” Clientul selectează produsele dorite. La finalul procesului de comandă, descris detaliat în punctul 6. (introducerea datelor,  verificarea datelor,  corectarea eventualelor greșeli, însumarea și verificarea comenzii), prin butonul „COMANDA”, Clientul plasează o comandă, care constituie o ofertă de a contracta.

 

7.2.  Prestatorul trimite mesaj de confirmare generat automat Cumpărătorului fără întârzieri, și, în orice caz, în cel mult 48 de ore de la recepționarea comenzii. Prin acest mesaj Prestatorul îi aduce la cunoștința Cumpărătorului primirea comenzii. Mesajul de confirmare conține sumarul comenzii, respectiv produsele comandate, prețul acestora,  modalitatea de plată,  termenul de livrare,  modalitatea de predare-primire a produsului,  costul livrării și numărul de ordine a comenzii generat de sistemul Prestatorului (numărul de comandă). Confirmarea comenzii are semnificația de acceptare a ofertei. Comanda, respectiv confirmarea comenzii se consideră a fi recepționată de către Prestator, respectiv de către Cumpărător, la momentul când acestea devin accesibile destinatarului.

 

7.3.  Prestatorul se obligă să execute contractul în condițiile stabilite în mesajul de confirmare, livrând produsele descrise în confirmare. Părțile pot conveni asupra livrarea unui produs înlocuitor printr-un contract nou. Prețul va fi achitat în întregime de către Cumpărător, Prestatorul nu-i oferă credit de consum în niciun caz.

 

7.4.  Vă informăm că plasarea comenzii are ca consecință nașterea obligației de plată în sarcina dvs.

 

7.5. Rectificarea datelor: Utilizatorul, înainte de finalizarea comenzii, se poate întoarce la o etapă anterioară în toate cazurile, în vederea corectării datelor.

 

7.6. Utilizatorul primește un mail de confirmare după plasarea comenzii. În cazul în care, Utilizatorul nu primește acest mesaj într-un termen rezonabil, în funcție de natura serviciului, sau în cel mult 48 de ore de la plasarea comenzii, Utilizatorul nu mai poate fi ținut de oferta respectivă.

Prestatorul nu răspunde pentru neîndeplinirea obligații de confirmare în timp, în cazul în care, aceasta se datorează introducerii greșite a adresei de mail de către Utilizator, sau acesta nu poate primi mailuri datorită lipsei spațiului de stocare în contul său.

 

  

8. Condiții de plată și predare

8.1. Plata prețului se poate efectua, în funcție de modalitatea livrării:

  La predare (ramburs)

  Plată Online (Simple)

 

Mai multe detalii despre modalitățile de plată sunt disponibile pe site-ul www.bonus-shop.ro la secțiunea „plată”.

 

  

9. Termenul de livrare:

9.1.  Termenul de livrare este maxim 10 zile lucrătoare de la plasarea comenzii, cu excepția cazului în care produsul solicitat nu se află în stoc. În acest din urmă caz, părțile stabilesc prin e-mail un termen de livrare. Dacă plata prețului se efectuează prin plată online, termenul de 10 zile începe la momentul în care plata apare pe contul bancar al Prestatorul.

  

10. Predare

 

10.1.   Coletul va fi predat Utilizatorului de către:

 

   Serviciul de curierat GLS

Mai multe detalii despre modalitățile și condițiile de livrare sunt disponibile pe pagina www.bonus-shop.ro la secțiunea „livrare”.

 

10.3. Cumpărătorul verifică integritatea coletului la predare, în fața agentului de livrare. În cazul constatării de deteriorări, Cumpărătorul este obligat să consemneze acest lucru pe scrisoarea de livrare, și este obligat să nu preia coletul. În acest caz, Cumpărătorul are obligația de a notifica acest lucru Prestatorului, fără întârzieri nejustificate. Dacă Cumpărătorul a preluat coletul deteriorat, Vânzătorul nu acceptă reclamații ulterioare. Cu toate acestea, Cumpărătorul este obligat să preia coletul în toate cazurile în care acesta nu prezintă deteriorări în exterior, în caz contrar fiind obligat la achitarea costului de livrare. Condiția refacerii livrării este plata în avans.

 

10.4. În cazul plății prin ramburs factura se va regăsi în colet.

 

  

11. Prelucrarea comenzii și alte informații despre executarea contractului

 

11.1. Prelucrarea comenzilor se efectuează în programul de lucru al Prestatorului. Plasarea comenzii se poate face și în afara programului de lucru, iar în cazul în care plasarea comenzii a avut loc după sfârșitul programului, aceasta va fi prelucrată în următoarea zi lucrătoare. În toate cazurile, mesajul de confirmare prevede data prelucrării comenzii.

 

11.2. Termenul general de executare este 10 zile lucrătoare de la confirmare. În toate cazurile, veți primi notificare prin e-mail despre termenul de livrare și suma totală de plată, în cazul plății prin ramburs.

 

11.3. În temeiul contractului de vânzare-cumpărare, Prestatorul are obligația transmiterii dreptului de proprietate, iar Cumpărătorul are obligația de plată a prețului și preluare a bunului.

 

11.4. În cazul vânzătorului comerciant, și cumpărătorului consumator, dacă vânzătorul și-a asumat obligația de livrare, riscul contractului se transmite cumpărătorului odată cu preluarea coletului de către acesta, sau de către persoana împuternicită de acesta.

 

11.5. În cazul vânzătorului comerciant și cumpărătorului consumator, în lipsă de stipulație contrară, vânzătorul (aici: Prestator) are obligația de a pune bunul la dispoziția cumpărătorului (aici: Utilizator) fără întârzieri nejustificate, dar nu mai târziu de 30 de zile de la momentul încheierii contractului.

 

11.6. În caz de întârziere din partea Prestatorului, Utilizatorul are dreptul de a stabili un termen suplimentar. În cazul în care Prestatorul nu execută contractul nici în termenul suplimentar, cumpărătorul are dreptul la rezoluțiunea unilaterală a contractului.

 

11.7.  Cumpărătorul are dreptul la rezoluțiune unilaterală fără acordarea de termen suplimentar, în cazul în care:

a) Prestatorul i-a adus la cunoștință în mod expres că nu va executa contractul; sau

b) conform înțelegerii părților, sau naturii prestației, contractul trebuia executată la un anumit termen, care nu a fost respectat de către Prestatorul.

 

11.8. În cazul în care neexecutarea din partea Prestatorului datorează faptului că acesta nu mai are produsul comandat în stoc, el este obligat să aducă acest lucru de îndată la cunoștința cumpărătorului, respectiv să restituie prețul plătit acestuia, fără întârzieri nejustificate.

 

  

12. Informarea privind dreptul de retragere

12.1. Dreptul de retragere poate fi exercitată de acei cumpărători, care se califică consumatori. Potrivit Ordonanței Guvernului României nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor, prin consumator se înțelege: orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

 

12.2. Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, adoptată în vederea îndeplinirii obligației de transpunere a Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile de la livrarea produsului pentru a se retrage din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, având dreptul să înapoieze produsul. În lipsa acestei informări, termenul de retragere este de 1 an.

 

12.3. Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la ziua în care consumatorul sau o parte terţă, (alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator), intră în posesia fizică a produselor.

 

12.4. Dreptul de retragere poate fi exercitată chiar și înainte de momentul intrării în posesia fizică a produselor.

 

12.5. Cheltuielile restituirii produselor cad în sarcina cumpărătorului.

 

12.6. Cumpărătorul nu este obligat să suporte alte costuri decât cel ocazionat de expedierea coletului la Prestator. Cu toate acestea, Consumatorul răspunde pentru prejudiciile cauzate Prestatorului prin folosința produselor contrară destinației acestora.

 

12.7. Consumatorul nu beneficiază de dreptul de retragere atunci când contractul are ca obiect furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.

 

12.8. Sunt exceptate de la dreptul de retragere, în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale, următoarele:

a)     contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;

b)     furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

c)      furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

d)     furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;

e)     furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

f)      furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care profesionistul nu le poate controla;

g)     contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special profesionistului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere.

h)     furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

i)      furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;

j)      contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;

k)     prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decât cel rezidenţial, transport de mărfuri, închiriere de maşini, catering sau serviciile privind activităţile de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă de executare specifică;

l)       furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

 

12.9. Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

 

12.10. Profesionistul rambursează sumele pe care le-a primit drept plată folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.

 

12.11. Consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract.

 

12.12. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

 

12.13. Termenul-limită este respectat, dacă Consumatorul returnează sau predă produsele în 14 zile.

 

12.14. Consumatorul este obligat să suporte doar costul returnării, cu condiția ca aceasta să nu fi asumat de Comerciant.

 

12.15. Comerciantul nu este obligat să vă ramburseze costurile suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi.

 

12.16.  Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

 

12.17. Prestatorul poate suspenda rambursarea sumelor, până la momentul în care a recepționat produsele returnate, sau până la momentul în care Consumatorul face dovada returnării acestora. Dintre cele două momente se ia în considerare cel anterior.

 

12.18. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu o scrisoare trimisă prin poştă, sau e-mail. În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie. Ne puteți informa privind intenția dvs. de retragere și prin telefon.

În cazul trimiterii prin poștă se ia în considerare recipisa oficiului poștal, iar în cazul apelului telefonic, momentul anunțării făcute prin telefon.

În cazul trimiterii prin poștă Prestatorul acceptă trimiteri recomandate, sub formă de colet. Produsele pot fi returnate prin poștă sau servicii de curierat rapid.

 

12.19. Consumatorul este obligat să folosească produsul conform destinației sale, în caz contrar fiind ținut răspunzător pentru prejudiciile cauzate.

 

12.20.  Aici puteți descărca Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 

 

12.21.  Aici puteți descărca Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor.

 

12.22. Consumatorul se poate adresa Prestatorului, la datele de contact prevăzute în prezentul regulament, și în legătură cu alte aspecte.

 

12.23. Dreptul de retragere poate fi exercitat numai de către consumator, astfel cum este prevăzut în Ordonanța Guvernului României nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

 

12.24. Persoana care acționează în exploatarea unei întrepinderi, și cea care acționează în cadrul profesiei sale, nu beneficiază de dreptul de retragere prevăzută în prezentul regulament.

 

12.25.   Etapele exercitării dreptului de retragere:

În cazul în care doriți exercitarea dreptului de a Vă retrage din prezentul contract, trebuie să ne transmiteți această intenție printr-una dintre modalitățile prevăzute de prezentul site, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua în care ați intrat în posesia produselor.

Vă informăm, că aveți posibilitatea de a folosi modelul de retragere alăturat.

În timp de cel mult 14 zile de la data anunțării intenției de retragere, aveți obligația de a ne returna produsele livrate. Nu este necesar ca produsele să fi ajuns la noi în 14 zile, returnarea se consideră a fi făcută in termen, dacă ați trimis produsele înăuntrul termenului de 14 zile.

Vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi. Aveți posibilitatea de exercitare a dreptului de retragere, chiar înainte de a intra în posesia produselor.

În cazul în care ați comandat printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, termenul de 14 zile începe să curgă din ziua în care ați intrat în posesia fizică a ultimului produs.

 

  

13. Conformitatea și garanția

Executare neconformă

 

Executarea se consideră a fi neconformă, dacă, la momentul executării, prestația nu corespunde condițiilor calitative stabilite de lege, sau în contract. Executarea nu se consideră a fi neconformă, în cazul în care beneficiarul a cunoscut, sau trebuia să cunoască, defectul la momentul încheierii contractului. În contractele încheiate între profesioniști și consumatori, clauza contrară dispozițiilor prezentului capitol în detrimentul consumatorului este nulă.

 

Garanția pentru conformitate

 

13.1. În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată.

 

13.2. Ce măsuri poate solicita Consumatorul în caz de neconformitate?

Consumatorul poate alege una dintre modalitățile următoare de remediere:

Consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.

În cazul în care nu a solicitat, sau nu a putut solicita, repararea sau înlocuirea, Consumatorul poate să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului, sau de rezoluţiunea contractului privind acest produs.

Consumatorul mai are posibilitatea reparării produsului pe cheltuiala Profesionistului.

Modalitatea de remediere aleasă se poate schimba ulterior într-o altă modalitate, cheltuielile ocazionate de schimbare însă vor fi suportate de Cumpărător, cu excepția cazului în care, această schimbare a fost justificată, sau a fost necesară din cauza conduitei Profesionistului.

 

13.3. Care este termenul pentru solicitarea remediilor?

 

Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul de îndată despre lipsa de conformitate, sau cel mult în termen de două luni de la data la care a constatat-o. Răspunderea vânzătorului este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

 

13.4. Persoana căreia i se pot solicita remedierea lipsei de conformitate: Prestatorul (aici: Profesionist, Comerciant, Vânzător).

 

13.5.  Ce alte condiții mai trebuie îndeplinite pentru solicitarea remedierii?

 

Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia. În acest caz, după notificarea lipsei conformității Prestatorului, singura condiție este dovedirea faptului că produsul a fost achiziționat de la Prestator.

 

Dacă lipsa de conformitate apare după împlinirea termenului de 6 luni, Consumatorul trebuie să dovedească faptul că, lipsa de conformitate a existat la momentul livrării.

 

Garanția pentru buna funcționare

 

13.6. Cazul în care Consumatorul poate solicita Prestatorului remedierea defectelor produsului: în cazul oricărei defecţiuni ivite înăuntrul termenului de garanţie.

 

13.7. Care sunt drepturile consumatorului în acest caz?

Consumatorul are dreptul să i se repare produsul de către Prestator, sau, dacă reparaţia este imposibilă sau dacă durata acesteia depăşeşte timpul stabilit prin contract sau prin legea specială, vânzătorul este obligat să înlocuiască bunul vândut.

 

13.8. Ce înseamnă produs cu defecțiuni?

 

Produsul defectuos este acel produs, care nu corespunde cerințelor legale de calitate, prevăzute pentru categoria de produse din care face parte, de la momentul punerii în circulație, sau care nu are caracteristicile descrise de prospectul furnizat de Producător.

 

13.9. Care este termenul de garanție?

 

Garanția este valabilă, dacă defecțiunea produsului apare într-un termen de 2 ani, calculat de la punerea sa în circulație de către Producător.

 

13.10. Persoana căreia îi revine obligația de garanție și condițiile existenței obligației de garanție:

 

Persoanele ținute la garanție sunt Producătorul și Distribuitorul. Defecțiunea produsului trebuie dovedită de către Consumator.

 

13.11. Producătorul (distribuitorul) nu este ținut de garanție în următoarele cazuri:

  • poate face dovada faptului că produsul nu a fost produs și pus în circulație în cadrul activității sale profesionale; sau
  • poate dovedi faptul că, potrivit ultimelor standarde științifice și tehnice, nimeni nu ar fi putut să prevadă existența defectului în momentul introducerii produsului pe piață; sau
  • poate dovedi faptul că, defectul a apărut doar pentru că produsul trebuia să respecte cerințe tehnice obligatorii prevăzute în acte normative sau acte administrative ale autorităților de stat.

Vânzătorul nu poate răspunde în același timp atât pe temeiul obligației de executare conformă cât și pe temeiul garanției pentru aceeași defecțiune. În cazul în care, în temeiul garanției Consumatorul a obținut repararea sau înlocuirea produsului, producătorul este ținut la predare conformă în ceea ce privește produsul înlocuitor, respectiv partea reparată din produs.

 

13.12. Pentru produsele de folosinţă îndelungată, de o valoare peste 150 Lei, termenul de garanție este 1 an. Termenul de garanție începe la momentul livrării produsului către consumator, sau, dacă punerea bunului în circulație este realizat de către distribuitor, sau un prepus al acestuia, la data punerii în circulație.

 

13.13. Când este scutit Profesionistul de la obligația de garanție?

 

Prestatorul va fi scutit de la obligația de garanție numai în cazul în care dovedește că, defecțiunea a survenit ulterior livrării bunului.

 

13.14. Prestatorul nu răspunde în afara perioadei de garanție, și nici pentru uzură.

 

13.15. Garanția nu acoperă prejudiciile survenite după livrarea produsului, care se datorează manipulării neglijente, utilizării pentru un timp excesiv, sau, utilizării contrare naturii sau destinației bunului.

 

13.16. Dacă consumatorul solicită înlocuirea produsului în termen de 3 zile, pe motiv de defecțiune, Prestatorul este obligat să înlocuiască produsul, cu condiția ca defecțiunea să limiteze utilizabilitatea produsului.

 

  

14. Procedura în cazul lipsei conformității

14.1. Acordul de voințe survenit între Consumator și Profesionist nu poate conține prevederi contrare regulamentului, dacă acestea creează o situație mai grea Consumatorului.

 

14.2. Consumatorul are obligația de a dovedi încheierea contractului (cu factura, sau cu chitanța).

 

14.3. Cheltuielile ocazionate de îndeplinirea obligației de garanție cad în sarcina Prestatorului.

 

14.4. Prestatorul are obligația de a încheia proces-verbal despre solicitarea consumatorului.

 

14.5. O copie despre procesul-verbal se pune la dispoziția consumatorului fără întârziere. Prestatorul are obligația de a demonstra predarea procesului-verbal.

 

14.6. Chiar dacă Prestatorul nu poate hotărî de îndată asupra solicitării, este obligat să notifice în termen de 5 zile consumatorul cu privire la concluzia la care a ajuns, iar în caz de respingere, trebuie să indice motivele respingerii și alte căi care se află la dispoziția consumatorului.

 

14.7. Prestatorul este obligat să păstreze procesul-verbal timp de 3 ani de la data încheierii și să-l prezinte la solicitarea organelor competente să-l verifice.

 

14.8. Vânzătorul sau reparatorul are la dispoziție 15 zile calendaristice pentru a readuce produsul la conformitate.

 

  

15. Dispoziții finale

15.1. În cazul în care o parte din prezentul regulament devine nulă, inaplicabilă, sau contrară legii,   aceasta nu afectează valabilitatea, aplicabilitatea și legalitatea restul prevederilor.

 

15.2. Neexercitarea unui drept al Prestatorului, prevăzut în prezentul regulament, nu are semnificația renunțării la acest drept. Renunțarea la orice drept poate avea loc exclusiv printr-o declarație scrisă.

 

15.3. Prestatorul și Clientul se obligă să rezolve neînțelegerile ivite între ei pe cale amiabilă. În cazul în care neînțelegerea, care privește un aspect reglementat de prezentul, nu se poate rezolva în 30 de zile, părțile convin asupra competenței exclusive a Judecătoriei munucipale din Szombathely (Szombathelyi Törvényszék), județul Vas din Ungaria.

 

15.4. Prestatorul nu răspunde pentru prejudiciile rezultate din eventualele defecte tehnice ale rețelei de comunicare, defecțiunile ale mijloacelor de comunicare utilizate de prestator sau utilizator, defecțiunea sofware-ului sau unui program folosit de prestator, sau alte defecțiuni tehnice.

 

  

16. Reclamații

16.1. Scopul nostru este livrarea tuturor comenzilor solicitate în condiții de calitate corespunzătoare, pentru a satisface dorințele clienților. Cu toate acestea, dacă utilizatorul se consideră nevoit să reclame un aspect privind executarea contractului sau livrarea, poate face acest lucru la adresa de mail indicate mai sus, sau prin corespondență la adresa indicată în acest scop.

 

16.2. În caz de reclamație, prestatorul va face verificări de îndată, și dacă o consideră oportună, remediază problema reclamată. În cazul în care cumpărătorul nu este de acord cu măsura luată de prestator, sau verificarea de îndată nu este posibilă, Prestatorul încheie de îndată un proces-verbal despre reclamație și punctul său de vedere privind problema, urmând să predea o copie de pe acesta cumpărătorului.

 

16.3. Reclamația scrisă va fi soluționată în scris, în termen de 30 de zile. Respingerea reclamației trebuie motivată. Procesul-verbal întocmit despre reclamație și o copie de pe răspuns se păstrează timp de 5 ani de către Prestator, având obligația să-l prezinte la solicitarea organelor competente să-l verifice.

 

16.4. În cazul respingerii reclamației aveți posibilitatea de a recurge la un mecanism extrajudiciar de depunere şi soluţionare a reclamaţiilor căruia i se supune profesionistul:

  • platforma SOL (de soluţionare online a litigiilor) a Comisiei Europene

 

16.5. Consumatorul are posibilitatea de a se adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

                                                                  

16.6. Consumatorul are dreptul de a se adresa unui mediator sau Comitetului de Conciliere din Szombathey.
(Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület, 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

e-mail: bea@vmkik.hu)

 

16.7. Comitetul de Conciliere din Szombathely este competent să soluționeze litigiile transfrontaliere ivite între consumatori și profesioniști pe cale extrajudiciară și străduie la împăcarea părților.

 

  

17. Protecția datelor

17.1. Politica de confidențialitate a magazinului nostru este disponibil la: www.bonus-shop.ro/politica-de-confidentialitate

 

  

18. Drepturi de autor

18.1. Prin accesarea paginii www.bonus-shop.ro utilizatorul acceptă condițiile de mai jos, chiar dacă nu s-a înregistrat pe site, și nu a comandat din webshop.

 

18.2. Conținutul paginii este proprietatea intelectuală a companiei Greensite International Zrt.

 

18.3.   Prestatorul își rezervă toate drepturile asupra copierii și distribuirii a oricărei părți din conținutul site-ului. Conținutul paginii și reprezentarea acestuia sunt protejate de acte normative maghiare și internaționale.

 

18.4. Este interzis prelucrarea sau valorificarea paginii sau a unei părți a paginii (text, grafică, fotografie, materiale audio sau video, structură, program, etc.) fără acordul expres și prealabil al Prestatorului. Elementele paginii se pot salva sau tipări numai pentru utilizarea în scop personal. Nici în acest caz nu este îndreptățit Consumatorul la utilizarea și distribuirea, sau punerea la dispoziția publicului părții copiate.

 

18.5. Paginile www.bonus-shop.ro sunt protejate de drepturile de autor. Este interzis folosirea oricărei părți a paginii într-o modalitate care să o facă accesibilă publicului.

 

18.6. Folosirea acestor părți fără acordul Prestatorului atrage răspunderea civilă și penală a făptuitorului. Prestatorul este îndreptățit să pretindă încetarea încălcării dreptului său și repararea prejudiciului suferit.

 

18.7. Fotografiile folosite pe site au fost realizate sau achiziționate de către Prestator. Prestatorul depune eforturi în vederea transmiterii de informații corecte și exacte, dar nu răspunde pentru prejudicii cauzate de informațiile respective.

 

18.8. Prestatorul nu-și însușește comentele, opiniile, publicațiile etc. postate de utilizatorii site-ului.

 

18.9. Autorii comentelor, opiniilor și publicațiilor iau la cunoștință prin acceptarea termenilor și condițiilor, respectiv prin înregistrare, că ideile exprimate de ei pe site sunt publice, astfel nu sunt protejate de dreptul de autor.

 

  

19. Legislația aplicabilă

19.1. Legislația în vigoare în Ungaria.

 

19.2. Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 

Szombathely, 25 februarie 2020

GreenSite International Zrt.

Politica de confidentialitate
Politica de confidențialitate

Introducere

GreenSite International Zrt. (în continuare: prestator, operator de date) se obligă să se supună următoarei politici de confidențialitate.

Potrivit REGULAMENTULUI (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), în continuare: GDPR, Vă oferim următoarea informare.

Prezenta politică de confidențialitate se poate accesa pe site-ul: www.bonus-shop.ro

Modificările politicii intră în vigoare prin publicarea pe pagina sus-menționată.

Datele de contact ale operatorului de date:

 

Denumirea companiei: GreenSite International Zrt.
Sediul: 9700 Szombathely, Öntő u. 30., Ungaria
Număr de înregistrare în Registrul Comerțului: 01-09-999961
Cod fiscal: 39360722
E-mail: info@bonus-shop.ro
Web: www.bonus-shop.ro

 

 

 

 

Operatorul de date cu caracter personal: NAIH-79351/2014 

Datele de contact ale Responsabilului cu protecția datelor

Operatorul declară că, nu sunt incidente cazurile prevăzute în art. 37.  alin. (1) din GDPR, astfel nu se desemnează responsabil cu protecția datelor.

Definiții:

1. „date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

2. „prelucrare” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea;

3. „operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern;

4. „persoană împuternicită de operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;

5. „destinatar” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent dacă este sau nu o parte terță. Cu toate acestea, autoritățile publice cărora li se pot comunica date cu caracter personal în cadrul unei anumite anchete în conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern nu sunt considerate destinatari; prelucrarea acestor date de către autoritățile publice respective respectă normele aplicabile în materie de protecție a datelor, în conformitate cu scopurile prelucrării;

6 „consimțământ” al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate;

7. „încălcarea securității datelor cu caracter personal” înseamnă o încălcare a securității care duce, în mod accidental sau ilegal, la distrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea;

Principii legate de prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt:

a) prelucrate în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată („legalitate, echitate și transparență”);

b) colectate în scopuri determinate, explicite și legitime și nu sunt prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioară în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice nu este considerată incompatibilă cu scopurile inițiale, în conformitate cu articolul 89 alineatul (1) („limitări legate de scop”);

c) adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate („reducerea la minimum a datelor”);

d) exacte și, în cazul în care este necesar, să fie actualizate; trebuie să se ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că datele cu caracter personal care sunt inexacte, având în vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt șterse sau rectificate fără întârziere („exactitate”);

e) păstrate într-o formă care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal pot fi stocate pe perioade mai lungi în măsura în care acestea vor fi prelucrate exclusiv în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice, în conformitate cu articolul 89 alineatul (1), sub rezerva punerii în aplicare a măsurilor de ordin tehnic și organizatoric adecvate prevăzute în prezentul regulament în vederea garantării drepturilor și libertăților persoanei vizate („limitări legate de stocare”); 

f) prelucrate într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate și confidențialitate”);

Operatorul este responsabil de respectarea celor sus-menționate și poate demonstra această respectare („responsabilitate”). 

Prelucrări

Înregistrare

1. Colectarea de date, datele prelucrate și scopul prelucrării:

Datele cu caracter personal

Scopul prelucrării

Nume, prenume

Servește la identificare, și la intrarea în condiții de siguranță în contul utilizatorului.

Adresă e-mail

Menținerea de legătură, trimiterea de notificări de sistem, intrarea în contul utilizatorului

Data nașterii

Identificare

Sexul

Identificare

Parolă

Servește la intrarea în condiții de siguranță în contul utilizatorului.

 

 

Data înregistrării

Efectuarea de operațiuni tehnice.

Adresa IP de la momentul înregistrării.

Efectuarea de operațiuni tehnice.


În cazul adresei de e-mail, nu este necesar ca acesta să conțină date cu caracter personal.

2. Persoanele vizate: fiecare persoană înregistrată la pagina web.

3. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: durează pâna la solicitarea ștergerii de către persoana vizată. Odată cu ștergerea înregistrării se șterg și datele personale ale solicitantului. Potrivit art. 19 din GDPR, operatorul de date notifică persoana vizată pe cale electronică despre ștergerea oricăror date cu caracter personal furnizate de persoana vizată. În cazul în care persoana vizată a solicitat și ștergerea adresei de e-mail, operatorul de date va efectua ștergerea adresei după notificare.

4. Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor, destinatarii datelor cu caracter personal: Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt angajații desemnați de către operatorul de date în acest scop, potrivit prevederilor prezentei politici de confidențialitate.

5. Informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor:

  • Persoana vizată are dreptul să solicite de la operatorul de date accesul la datele sale cu caracter personal, precum și rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora; și
  • Se poate opune prelucrării  acestor date, precum și
  • Are dreptul la portabilitatea datelor, și să își retragă în orice moment consimțământul.

6. Persoana vizată poate solicita accesul la datele cu caracter personal, precum și ștergerea, rectificarea, sau restricționarea prelucrării acestora, portabilitatea datelor, se poate opune prelucrării prin modalitățile următoare: 

     - prin poștă la adresa:      9700 Szombathely, Öntő u. 30., Ungaria
     - prin e-mail la adresa:     info@bonus-shop.ro

7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a).

8. Vă informăm despre următoarele aspecte:

  • Prelucrarea datelor se întemeiează pe consimțământul furnizat de Dvs.
  • Pentru a Vă înregistra, aveți obligația de a ne furniza date cu caracter personal.
  • Neefectuarea furnizării de date atrage imposibilitatea creării contului de utilizator.

Prelucrarea datelor necesare pentru funcționarea magazinului online (utilizarea servicii)

1. Colectarea de date, datele prelucrate și scopul prelucrării:

Datele cu caracter personal

Scopul prelucrării

Nume, prenume

Necesare pentru luarea legăturii, plasarea comenzii și completarea corectă a facturii.

Adresă e-mail

Menținerea legăturii, confirmare

Număr telefon

Menținerea legăturii, răspunderea într-o modalitate mai eficientă la întrebări privind completarea facturii, sau livrarea.

Data nașterii

identificare

Sexul

identificare

Nume și adresă de facturare

Completarea corectă a facturii, precum și încheierea contractului, stabilirea conținutului, modificarea, supravegherea executării acestuia, facturarea taxelor derivate din aceste operațiuni, precum și îndestularea creanțelor ivite pe parcurs.

Nume și adresă de livrare

Necesar pentru livrare la domiciliu

 

 

Data comenzii/înregistrării

Efectuarea de operațiuni tehnice.

Adresa IP de la momentul comenzii/înregistrării

Efectuarea de operațiuni tehnice.


În cazul adresei de e-mail, nu este necesar ca acesta să conțină date cu caracter personal.

2. Persoanele vizate: fiecare persoană înregistrată la/care a comandat de pe pagina web.

3. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: durează pâna la solicitarea ștergerii de către persoana vizată. Odată cu ștergerea înregistrării se șterg și datele personale ale solicitantului. Potrivit art. 19 din GDPR, operatorul de date notifică persoana vizată pe cale electronică despre ștergerea oricăror date cu caracter personal furnizate de persoana vizată. În cazul în care persoana vizată a solicitat și ștergerea adresei de e-mail, operatorul de date va efectua ștergerea adresei după notificare. Prezintă excepție cazul actelor contabile, care, potrivit legislației maghiare în vigoare (art. 169, alin. (2) din Legea C. din anul 2000 privind contabilitatea) se păstrează timp de 8 ani.

4. Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor, destinatarii datelor cu caracter personal: Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt angajații sales și marketing ai operatorului de date, în concordanță cu principiile sus-menționate.

5. Informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor:

  • Persoana vizată are dreptul să solicite de la operatorul de date accesul la datele sale cu caracter personal, precum și rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora; și
  • Se poate opune prelucrării  acestor date, precum și
  • Are dreptul la portabilitatea datelor, și să își retragă în orice moment consimțământul.

6. Persoana vizată poate solicita accesul la datele cu caracter personal, precum și ștergerea, rectificarea, sau restricționarea prelucrării acestora, portabilitatea datelor, se poate opune prelucrării prin modalitățile următoare: 

     - prin poștă la adresa:      9700 Szombathely, Öntő u. 30., Ungaria
     - prin e-mail la adresa:      info@bonus-shop.ro

7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011, art. 13/A alin.(3) din Legea nr. CVIII din 2001, denumită în continuare Legea Elker).

8. Vă informăm despre următoarele aspecte:

  • Prelucrarea datelor se întemeiează pe consimțământul furnizat de Dvs.
  • Pentru a Vă înregistra, aveți obligația de a ne furniza date cu caracter personal.
  • Neefectuarea furnizării de date atrage imposibilitatea prelucrării comenzii, respectiv imposibilitatea livrării celor comandate.

Roata norocului

9. Colectarea de date, datele prelucrate și scopul prelucrării:

Datele cu caracter personal

Scopul prelucrării

Nume

Identificare

Adresă e-mail

Necesar pentru menținerea de legături, pentru trimiterea de notificări de sistem, și pentru trimiterea câștigului (cod cupon)

 

 

Data învârtirii

Efectuarea de operațiuni tehnice.

Adresa IP de la momentul învârtirii

Efectuarea de operațiuni tehnice.


În cazul adresei de e-mail, nu este necesar ca acesta să conțină date cu caracter personal.

10. Persoanele vizate: fiecare persoană care învârtește roata norocului.

11. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: durează pâna la solicitarea ștergerii de către persoana vizată. Odată cu ștergerea înregistrării se șterg și datele personale ale solicitantului. Potrivit art. 19 din GDPR, operatorul de date notifică persoana vizată pe cale electronică despre ștergerea oricăror date cu caracter personal furnizate de persoana vizată. În cazul în care persoana vizată a solicitat și ștergerea adresei de e-mail, operatorul de date va efectua ștergerea adresei după notificare.

12. Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor, destinatarii datelor cu caracter personal: Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt angajații desemnați de către operatorul de date în acest scop, potrivit prevederilor prezentei politici de confidențialitate.

13. Informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor:

  • Persoana vizată are dreptul să solicite de la operatorul de date accesul la datele sale cu caracter personal, precum și rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora; și
  • Se poate opune prelucrării  acestor date, precum și
  • Are dreptul la portabilitatea datelor, și să își retragă în orice moment consimțământul.

14. Persoana vizată poate solicita accesul la datele cu caracter personal, precum și ștergerea, rectificarea, sau restricționarea prelucrării acestora, portabilitatea datelor, se poate opune prelucrării prin modalitățile următoare: 

     - prin poștă la adresa:      9700 Szombathely, Öntő u. 30., Ungaria
     - prin e-mail la adresa:     info@bonus-shop.ro

 15. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a).

 16. Vă informăm despre următoarele aspecte:

  • Prelucrarea datelor se întemeiează pe consimțământul furnizat de Dvs.
  • Pentru a participa la jocul „roata norocului”, aveți obligația de a ne furniza date cu caracter personal.
  • Neefectuarea furnizării de date atrage imposibilitatea de a beneficia de serviciul „roata norocului”.

Persoane împuternicite de operator

Prestator de servicii web-hosting

 1. Serviciul prestat de persoana împuternicită de operator: prestare de servicii web-hosting.

 2.Denumirea și datele de contact ale persoanei împuternicite de operator:

 

Denumire: UNAS Online Kft
Sediu: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Ungaria
E-mail:

unas@unas.hu

 

 3. Colectarea de date, datele prelucrate: toate datele cu caracter personal furnizate de persoana vizată.

 4. Persoanele vizate: fiecare persoană care a beneficiat de serviciile oferite pe pagina web, respectiv fiecare persoană înregistrată la/care a comandat de pe pagina web.

 5. Scopul prelucrării: accesibilitatea, funcționarea corespunzătoare a paginii web. / prestare de servicii web-hosting /

 6. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: până la încetarea colaborării între Prestator și Prestatorul de servicii web-hosting, sau până la solicitarea persoanei vizate adresată Prestatorului de servicii web-hosting în vederea ștergerii datelor.

 7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011, art. 13/A alin.(3) din Legea nr. CVIII din 2001, denumită în continuare Legea Elker).

 

Livrare

1. Serviciul prestat de persoana împuternicită de operator: livrarea de produse, transport.

2. Denumirea și datele de contact ale persoanei împuternicite de operator:  

 Denumire:                        Allpacka.ro
 Sediu:                              RO: Str. Negustori, Nr. 23, Etaj 2, București 023952

 Contact:                           contact@allpacka.ro

 

3. Colectarea de date, datele prelucrate: numele și adresa de livrare, număr de telefon, adresă de e-mail.

4. Persoanele vizate: fiecare persoană care a solicitat livrare la domiciliu.

5. Scopul prelucrării: livrarea la domiciliu a produsului comandat.

6. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: până la îndeplinirea serviciului de livrare.

7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011).

Plata online

1. Serviciul prestat de persoana împuternicită de operator: plata online

2. Denumirea și datele de contact ale persoanei împuternicite de operator:

  Denumire:            OTP Mobil Szolgáltató Kft
  Sediu:                  1093 Budapest, Közraktár u. 30 – 32, Ungaria
  E-mail:                 ugyfelszolgalat@simple.hu
  Telefon:               06 1 3666 611

3. Colectarea de date, datele prelucrate: numele și adresa de facturare, adresa de e-mail.

4. Persoanele vizate: fiecare persoană care a solicitat plata online.

5. Scopul prelucrării: efectuarea plății online, confirmarea tranzacțiilor și fraud-monitoring efectuat în scopul protejării intereselor utilizatorilor (verificarea abuzurilor).

6. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: până la efectuarea plății online.

7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011, art. 13/A alin.(3) din Legea nr. CVIII din 2001, denumită în continuare Legea Elker).

Administrarea paginii web

1. Serviciul prestat de persoana împuternicită de operator: administrarea paginii web (verificare, actualizare tehnică, dezvoltare sistem de siguranță, alte dezvoltări, reparații)

2. Denumirea și datele de contact ale persoanei împuternicite de operator:

   Denumire:                           Oander Media Kft.
   Sediu:                                 1061 Budapest, Andrássy út 2.
   E-mail:                                office@oander.hu
   Telefon:                              +36 1 426 7290

3. Colectarea de date, datele prelucrate: toate datele cu caracter personal furnizate de persoanele vizate.

4. Persoanele vizate: fiecare persoană care a beneficiat de serviciile oferite pe pagina web, respectiv fiecare persoană înregistrată la/care a comandat de pe pagina web.

5. Scopul prelucrării: administrarea paginii web (dezvoltare, verificare, reparare)

6. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: până la încetarea colaborării între Prestator și Administratorul paginii web, sau până la solicitarea persoanei vizate adresată Administratorului paginii web în vederea ștergerii datelor.

7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011, art. 13/A alin.(3) din Legea nr. CVIII din 2001).

 

Contabilitate, facturare

Se execută în cadrul companiei.

 

Utilizarea „cookie”-urilor

1. „cookie-urile de securitate”, „cookie-uri pentru starea sesiunii”, „ cookie-uri permanente sau salvate”, „cookie-uri interne și externe” utilizarea cărora nu necesită consimțământul prealabil al persoanelor vizate.

2. Colectarea de date, datele prelucrate: adresă IP, date de conectare.

3. Persoanele vizate: fiecare persoană care a accesat pagina web.

4. Scopul prelucrării: identificarea utilizatorilor și urmărirea vizitatorilor.

5. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor:

Tip Cookie

Temeiul prelucrării

Perioada prelucrării

Datele prelucrate

cookie-uri pentru starea sesiunii (session)

 

Legislația incidentă în Ungaria: art. 13/A alin.(3) din Legea nr. CVIII din 2001

Până la terminarea sesiunii de utilizare respective.

 

 

connect.sid

 

 

 

 

 

 

6. Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor cu caracter personal: cu ocazia utilizării de cookie-uri operatorul de date nu prelucrează date cu caracter personal.

7. Informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor: Persoanele vizate au posibilitatea de a șterge cookie-urile în setările browser-ului, în principiu la punctul privind setările protecției datelor. De ex. În browserul Google Chrome, meniul Instrumente conţine o opţiune cu care puteţi să Ştergeţi datele de navigare.

8. Temeiul prelucrării: în cazul în care scopul exclusiv al utilizării cookie-urilor este transmiterea prin rețeaua de comunicații electronice, sau utilizarea este strict necesară pentru prestarea servicii solicitate, nu este necesar consimțământul persoanei vizate.

Utilizarea urmăririi conversiilor Google Adwords

1. Operatorul de date folosește programul online de reclamă „Google AdWords”, și în cadrul acestuia, serviciul de urmărire a conversiilor Google. Urmărirea conversiilor Google este serviciul de analiză a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

2. Atunci când Utilizatorul ajunge la o pagină web printr-un anunț de pe Google, se instalează un cookie pe calculatorul acestuia, necesar pentru urmărirea conversiunii. Validitatea acestor cookie-uri este limitată în timp, și nu conțin niciun fel de date cu caracter personal, astfel nici nu permit identificarea utilizatorilor.

3. Atunci când Utilizatorul navighează pe anumite pagini a paginii web, iar cookie-ul nu a expirat încă, faptul că Utilizatorul a accesat anunțul este vizibil atât pentru Google cât și operatorului de date.

4. Fiecare client Google AdWords primește alt cookie, astfel cookie-urile nu pot fi urmărite prin paginii web ai clienților AdWords.

5. Informațiile obținute – cu ajutorul cookie-urilor care urmăresc conversiile – servesc la producerea de statistici privind conversiile pentru clienții AdWords. Astfel, clienții primesc informații despre numărul utilizatorilor care au vizitat anunțurile lor și au navigat la pagini etichetate cu urmărirea conversiilor. Cu toate acestea, ei nu primesc date care ar face posibilă identificarea utilzatorilor.

6. În cazul în care nu doriți participarea la urmărirea conversiilor, Vă puteți opune acestei metode prin interzicerea în browserul dvs. a instalării de cookie-uri. După acest moment nu veți figura în statisticile de urmărire a conversiilor.

7. La pagina www.google.de/policies/privacy/ veți putea găsi informații suplimentare și politica de confidențialitate a site-ului Google.

Utilizarea Google Analytics

1. Acest site utilizează aplicația Google Analytics, serviciul de analiză web a companiei Google Inc. („Google”). Google Analytics folosește așa-numite „cookie”-uri, care se salvează pe calculator, astfel, promovează analiza paginii web vizitate de Utilizatorul.

2. Informațiile produse de cookie-urile cu ocazia utilizării paginii web de către Utilizatorul, de regulă sunt stocate pe un server al companiei Google din SUA. Activarea în prealabil a ascunderii adreselor IP pe pagina web, scurtează adresa IP a utilizatorului Google în Statele Membre ai Uniunii Europene sau statele semnatare ale acordului privind Spațiul Economic European.

3. Trimiterea întregii adrese IP pe serverul Google din SUA și scurtarea acesteia se efectuează numai în cazuri excepționale. Google utilizează aceste informații, la solicitarea administratorului acestei pagini web, pentru analiza modului în care Utilizatorul a folosit site-ul, respectiv, pentru a întocmi raporturi despre activitatea site-ului pentru administratorul paginii web, precum și, pentru a efectua alte servicii în legătură cu folosirea paginii web și folosirea internetului.

4. În cadrul Google Analytics nu se face legătură între adresa IP furnizată de browserul Utilizatorului și alte date stocate de Google. Stocarea cookie-urilor poate fi împiedicată prin setarea corespunzătoare a bowserului Utilizatorului. Cu toate acestea, Vă atragem atenția, că în acest caz, există posibilitatea de a nu avea acces la toate funcțiunile acestui website. Aveți posibilitatea de a împiedica colectarea și prelucrarea datelor de către Google, prin folosirea de cookie-uri, în legătură cu folosirea paginii web (adresa IP inclusiv), prin descărcarea și instalarea pluginului de browser disponibil la linkul următor. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu 

Newsletter, activitate DM

1. Potrivit legislației maghiare în vigoare (art. 6. Din Legea nr. XLVIII din 2008) Utilizatorul își poate da consimțământul, în mod expres și în prealabil, la trimiterea de reclame și alte trimiteri de către Prestatorul la datele de contact furnizate cu ocazia înregistrării.

2. Clientul poate consimți, în condițiile prevederilor prezentei politici de confidențialitate, la prelucrarea datelor cu caracter personal necesare pentru trimiterea de materiale cu conținut publicitar de către Prestator.

3. Prestatorul nu trimite materiale publicitare nesolicitate, iar Utilizatorul poate dezabona gratuit, fără restricții și fără vreo obligație de motivare, de la trimiterea de oferte nedorite. În acest caz, Prestatorul șterge toate datele cu caracter personal – necesare pentru trimiterea de materiale publicitare – din evidența ținută de acesta, și nu va mai trimite materiale de acest fel în viitor. Utilizatorul poate dezabona de la reclame accesând linkul din mesaj.

4. Colectarea de date, datele prelucrate și scopul prelucrării:

Datele cu caracter personal

Scopul prelucrării

Nume, prenume, adresa e-mail

Identificare, abonarea la newsletter, trimiterea de newsletter.

Data înregistrării

Efectuarea de operațiuni tehnice.

Adresa IP de la momentul înregistrării

Efectuarea de operațiuni tehnice.

5. Persoanele vizate: fiecare persoană care a abonat la newsletter.

6. Scopul prelucrării: trimiterea de mesaje electronice având conținut publicitar (e-mail, mesaj push) persoanelor vizate, informare despre informații actuale, produse, reduceri, funcții noi, stb.

7. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: prelucrarea datelor durează până la retragerea consimțământului, adică până la dezabonare. Operatorul de date informează persoana vizată despre faptul dezabonării, respectiv despre ștergerea adresei acesteia din lista de adrese, potrivit art. 19 din GDPR, prin mesaj electronic.

8. Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor, destinatarii datelor cu caracter personal: Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt angajații sales și marketing ai operatorului de date, în concordanță cu principiile sus-menționate.

9. Informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor:

  • Persoana vizată are dreptul să solicite de la operatorul de date accesul la datele sale cu caracter personal, precum și rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora; și
  • Se poate opune prelucrării acestor date, precum și
  • Are dreptul la portabilitatea datelor, și să își retragă în orice moment consimțământul

10. Persoana vizată poate solicita accesul la datele cu caracter personal, precum și ștergerea, rectificarea, sau restricționarea prelucrării acestora, portabilitatea datelor, se poate opune prelucrării prin modalitățile următoare

    -prin poștă                         1149 Budapest, Mogyoródi út 32.”G épület”, Ungaria
    -prin e-mail                         info@alindashop.ro
    -prin telefon                       0040312295345.

 11. Persoana vizată poate oricând dezabona gratuit de la newsletter.

 12. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011, art. 6. Alin. (5) din Legea nr. XLVIII din 2008).

13. Vă informăm despre următoarele aspecte:

  • Prelucrarea datelor se întemeiează pe consimțământul furnizat de Dvs.
  • Pentru a primi newsletter, aveți obligația de a ne furniza date cu caracter personal.
  • Neefectuarea furnizării de date atrage imposibilitatea trimiterii de newsletter.

Reclamații

1. Colectarea de date, datele prelucrate și scopul prelucrării:

Datele cu caracter personal

Scopul prelucrării

Nume, prenume

Identificare, menținere de legături.

Adresă e-mail

menținere de legături

Număr telefon

menținere de legături

Nume și adresă de facturare

Identificare, obiecțiuni privind calitatea produselor comandate, întrebări și rezolvarea problemelor.

2. Persoanele vizate: fiecare persoană care a făcut cumpărături la pagina web (szolgáltatást megrendelő) și a făcut plângere privind calitatea produselor cumpărate.

3. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: Copiile procesului-verbal întocmit cu ocazia înregistrării reclamației, adresei și răspunsului la adresă se păstrează timp de 5 ani potrivit legislației maghiare în vigoare (art. 17/A alin. (7) din Legea nr. CLV. din 1997 privind protecția consumatorului).

4. Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor, destinatarii datelor cu caracter personal: Persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt angajații sales și marketing ai operatorului de date, în concordanță cu principiile sus-menționate.

5. Informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor:

  • Persoana vizată are dreptul să solicite de la operatorul de date accesul la datele sale cu caracter personal, precum și rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora; și
  • Se poate opune prelucrării acestor date, precum și
  • Are dreptul la portabilitatea datelor, și să își retragă în orice moment consimțământul.

6. Persoana vizată poate solicita accesul la datele cu caracter personal, precum și ștergerea, rectificarea, sau restricționarea prelucrării acestora, portabilitatea datelor, se poate opune prelucrării prin modalitățile următoare:

    -prin poștă                         1149 Budapest, Mogyoródi út 32.”G épület”, Ungaria
    -prin e-mail                        info@alindashop.ro
    -prin telefon                       0040312295345.

7. Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate, art. 6. alin. (1) lit. a), precum și legislația în vigoare din Ungaria (art. 5. alin. (1) din Legea nr. CXII din 2011, art. 17/A alin. (7) din Legea nr. CLV. din 1997).

8. Vă informăm despre următoarele aspecte:

  • Furnizarea datelor cu caracter personal constituie obligație contractuală.
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal este necesar în vederea încheierii contractului.
  • Pentru a răspunde la reclamația dvs., aveți obligația de a ne furniza date cu caracter personal.
  • Neefectuarea furnizării de date atrage imposibilitatea răspunderii la reclamația dvs. 

Rețele de socializare

1. Potrivit legislației maghiare în vigoare (art. 20 alin. (1) din Legea CXII. din 2011), în materia prelucrării datelor cu caracter personal – în privința rețelelor de socializare – se impune definirea următoarelor concepții: 

  a) colectarea datelor,
  b) persoanele vizate,
  c) scopul prelucrării,
  d) perioada prelucrării,
  e) persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor,
  f) informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor.

2. Colectarea de date, datele prelucrate: Numele înregistrat la rețelele de socializare Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram etc., respectiv fotografii publice de profil ale Utilizatorului.

3. Persoanele vizate: Fiecare persoană care s-a înregistrat la rețelele de socializare Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram etc., și a dat „like” paginii Prestatorului, sau unei postări a operatorului de date.

4. Scopul prelucrării: Distribuirea, urmărirea sau popularizarea produselor, serviciilor, reducerilor, unor elemente ale paginii web, sau înseși paginii, pe rețelele de socializare.

5. Perioada prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor, persoanele îndreptățite la prelucrarea datelor și informarea persoanelor vizate despre drepturile lor privind prelucrarea datelor: informații privind sursa, prelucrarea, respectiv transmiterea datelor, și temeiul prelucrării, sunt furnizate de către rețeaua de socializare în cauză. Prelucrarea datelor se realizează de respectivele rețele de socializare, astfel, în privința perioadei și modalității a prelucrării a datelor, posibilităților de ștergere și rectifiare a datelor se aplică regulamentul paginii web în cauză.

6.Temeiul prelucrării: consimțământul persoanei vizate la prelucrarea datelor sale cu caracter personal pe rețelele de socializare.

Relații cu clienți și altele

1. În cazul în care se ivesc întrebări sau probleme în legătură cu serviciile prestate de operatorul de date, persoana vizată se poate adresa operatorului de date prin modalitățile afișate pe pagina web (telefon, e-mail, rețele de socializare etc.).

2. E-mailurile, mesajele, datele furnizate de persoana vizată prin telefon, Facebook, se șterg de către operatorul de date în cel mult 2 ani.

3. Despre cazurile de prelucrare de date neincluse în Politica de confidențialitate Vă asigurăm informare cu ocazia înregistrării datelor respective.

4. În anumite cazuri prevăzute de lege, la solicitarea autorităților competente, respectiv la solicitarea altor organe în baza unor norme legale incidente în cauză, Prestatorul are obligația de a furniza date și de a preda acte acestor organe.

5. În aceste cazuri, Prestatorul transmite organelor solicitante numai acele date cu caracter personal, care sunt absolut necesare în vederea îndeplinirii scopului solicitate.

Drepturile persoanelor vizate

  1. Dreptul de acces al persoanei vizate

Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care o privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective.

  2. Dreptul la rectificare

Persoana vizată are dreptul de a obține de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, persoana vizată are dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

  3. Dreptul la ștergere

Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului ștergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fără întârzieri nejustificate, iar operatorul are obligația de a șterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate în cazurile enumerate în regulament.

  4. „Dreptul de a fi uitat”

În cazul în care operatorul a făcut publice datele cu caracter personal și este obligat să le șteargă, operatorul, ținând seama de tehnologia disponibilă și de costul implementării, ia măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucrează datele cu caracter personal că persoana vizată a solicitat ștergerea de către acești operatori a oricăror linkuri către datele respective sau a oricăror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.

  5. Dreptul la restricționarea prelucrării

Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

  • persoana vizată contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care îi permite operatorului să verifice exactitatea datelor;
  • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • persoana vizată s-a opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

  6. Dreptul la portabilitatea datelor

Persoana vizată are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal (...).

 7. Dreptul la opoziție

În orice moment, persoana vizată are dreptul de a se opune, din motive legate de situația particulară în care se află, prelucrării datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziții.

 8. Dreptul la opoziție în caz de marketing direct

Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.

 9. Procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri

Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

Această prevedere nu se aplică în cazul în care decizia:

  • este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între persoana vizată și un operator de date;
  • este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate;
  • are la bază consimțământul explicit al persoanei vizate. 

Termen-limită pentru luarea de măsuri

Operatorul furnizează persoanei vizate informații privind acțiunile întreprinse în urma unei cereri întemeiate pe drepturile persoanei vizate sus-menționate, fără întârzieri nejustificate și în orice caz în cel mult o lună de la primirea cererii.

Această perioadă poate fi prelungită cu două luni atunci când este necesar, ținându-se seama de complexitatea și numărul cererilor. Operatorul informează persoana vizată cu privire la orice astfel de prelungire, în termen de o lună de la primirea cererii, prezentând și motivele întârzierii.

Dacă nu ia măsuri cu privire la cererea persoanei vizate, operatorul informează persoana vizată, fără întârziere și în termen de cel mult o lună de la primirea cererii, cu privire la motivele pentru care nu ia măsuri și la posibilitatea de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere și de a introduce o cale de atac judiciară

Securitatea prelucrării

Având în vedere stadiul actual al dezvoltării, costurile implementării și natura, domeniul de aplicare, contextul și scopurile prelucrării, precum și riscul cu diferite grade de probabilitate și gravitate pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, operatorul și persoana împuternicită de acesta implementează măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător acestui risc, incluzând printre altele, după caz:

a)       pseudonimizarea și criptarea datelor cu caracter personal;

b)       capacitatea de a asigura confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea și rezistența continue ale sistemelor și serviciilor de prelucrare;

c)       capacitatea de a restabili disponibilitatea datelor cu caracter personal și accesul la acestea în timp util în cazul în care are loc un incident de natură fizică sau tehnică;

d)       un proces pentru testarea, evaluarea și aprecierea periodice ale eficacității măsurilor tehnice și organizatorice pentru a garanta securitatea prelucrării

Informarea persoanei vizate cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal

În cazul în care încălcarea securității datelor cu caracter personal este susceptibilă să genereze un risc ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, operatorul informează persoana vizată fără întârzieri nejustificate cu privire la această încălcare.

În informarea transmisă persoanei vizate se include o descriere într-un limbaj clar și simplu a caracterului încălcării securității datelor cu caracter personal, numele și datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor sau un alt punct de contact de unde se pot obține mai multe informații; se descrie consecințele probabile ale încălcării securității datelor cu caracter personal; descrie măsurile luate sau propuse spre a fi luate de operator pentru a remedia problema încălcării securității datelor cu caracter personal, inclusiv, după caz, măsurile pentru atenuarea eventualelor sale efecte negative.

Informarea persoanei vizate nu este necesară în cazul în care oricare dintre următoarele condiții este îndeplinită:

(a) operatorul a implementat măsuri de protecție tehnice și organizatorice adecvate, iar aceste măsuri au fost aplicate în cazul datelor cu caracter personal afectate de încălcarea securității datelor cu caracter personal, în special măsuri prin care se asigură că datele cu caracter personal devin neinteligibile oricărei persoane care nu este autorizată să le acceseze, cum ar fi criptarea;

(b) operatorul a luat măsuri ulterioare prin care se asigură că riscul ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor vizate nu mai este susceptibil să se materializeze;

(c) ar necesita un efort disproporționat. În această situație, se efectuează în loc o informare publică sau se ia o măsură similară prin care persoanele vizate sunt informate într-un mod la fel de eficace

În cazul în care operatorul nu a comunicat deja încălcarea securității datelor cu caracter personal către persoana vizată, autoritatea de supraveghere, după ce a luat în considerare probabilitatea ca încălcarea securității datelor cu caracter personal să genereze un risc ridicat, poate să îi solicite acestuia să facă acest lucru.

Dreptul de a depune o plângere

Orice persoană vizată are dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în special în statul membru în care își are reședința obișnuită, în care se află locul său de muncă sau în care a avut loc presupusa încălcare, în cazul în care consideră că prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizează încalcă prezentul regulament. Autoritatea competentă în România este:

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Web: https://www.dataprotection.ro/

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Email:  anspdcp@dataprotection.ro dpo@dataprotection.ro

Telefon: +40.318.059.211, +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602

Aici puteți descărca REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)

Szombathely, 10 martiei 2020. 

Greensite International Zrt.