Rețete salvatoare pentru goana vieții de zi cu zi
Din cauza multitudinii de lucruri de făcut, viața de zi cu zi este de obicei foarte haotică. Poate cu aceasta nu am spus nimic nou.
Niciodată nu avem timp suficient
Din cauza multitudinii de lucruri de făcut, viața de zi cu zi este de obicei foarte haotică. Poate cu aceasta nu am spus nimic nou. Să ducem bebelușii la grădiniță, școală, ajungem la serviciu la timp, să facem ordine în apartament, curățenie, cumpărături, gătitul și am putea să-i enumeram la nesfârșit. Ne afundăm în muncă în timpul zilei și când ajungem acasă, vrem doar să ne așezăm și să respirăm puțin. Probabil că nimeni nu preferă să gătească ore întregi.
În acest scop, v-am adus acum câteva rețete pe care le putem pune cap la cap din câteva ingrediente în câteva minute. Să vedem care ar fi acestea.
Produse de patiserie de casă pentru micul dejun
Ți-am adus acum o idee de mic dejun pe care o poți face aproape în orice fel dorești. Croissanturile vor plăcea și celor care îndrăgesc aromele dulci cât și celor ce preferă micul dejun sărat. Să vedem de ce avem nevoie!
Primi pași pot fi cel mai ușor de rezolvat cu o mașină de prăjit pâine. Fi atent, în ce ordine, aici este important! Pune în prăjitor iaurtul, laptele, ouăle, sarea, făina, zahărul și drojdia. Pornește programul de frământare/fermentare. Când aluatul nostru a crescut îl scoatem și-l împărțim în 8 părți egale.
Topeste untul. Întinde pâinile uniform în cercuri de aproximativ 15 cm în diametru. Când untul nu mai este fierbinte, dar este topit suficient, unge cu el cercurile. Apoi pune-le un peste altul și pune-le în frigider pentru 1-2 ore pentru a lăsa untul să se solidifice.
După ce untul s-a solidificat suficient, scoate aluatul din frigider și întinde totul într-un cerc gros de 1-2 cm. Taie aluatul în 8 părți egale. Întinde-le din nou și apoi dacă dorești, poți să le umpli. Un gem delicios de casă de piersici, unt de arahide, nutella, sau puțină brânză afumată poate fi și ea o alegere bună. Rulează-l și unge blatul cu ouă.
Pentru cei cărora le place prânzul sărat
Pentru mulți dintre noi, a mânca ceva dulce la prânz nu este deloc o opțiune. De aceea tocmai ți-am adus o rețetă bogată, ușoară și rapidă. Pieptul de pui cu mazăre poate fi un un prânz sau o cină copioasă, preparată rapid.. Dar să nu fie deprimați nici cei cu gura dulce! Ne-am gândit la toată lumea. Să vedem ce ingrediente sunt necesare!
Atâta timp cât croissantele se odihnesc la frigider, putem face acest fel de mâncare foarte simplu. Mai întâi taie pieptul de pui în cuburi mai mici și mărunțește ceapa. Într-un castron se călește ceapa intr-un amestec de unt și ulei până devine sticloasă, apoi se adaugă carnea. Se prăjește 4-5 minute, sărând și piperând, se adaugă praful de usturoi, maghiranul și ardeiul afumat, apoi se toarnă apă peste ea.
Când lichidul s-a evaporat aproape complet, adaugă mazărea verde. Poate să vină zeama de lămâie, smântâna, apoi dai la fiert și adăugăm amidonul amestecat cu apă.
Ca garnitură, poate fi adecvat cartofi picanți dar și orezul. Poftă bună!.
Nu am uitat nici pe amatorii de dulciuri
Și tu ești unul dintre cei care mănâncă clătite ca fel principal? În cinstea acestuia acum ți-am adus o rețetă de clătite cu adevărat specială și îmbunătățită, care nu este deloc greu de făcut. Și de ce vei avea nevoie...
|